CONILL AMB ESCABETX


INGREDIENTS

1 conill tallat a trossos
2 pastanagues mitjanes
2 cebes grans
6 grans d'all
Un grapat de pebre negre amb gra
1 cullerada de postres  de pimenton vermell
Unes branques de romani
2 fulles de llorer
1 got de vi blanc
1 got de vinagre blanc
1 got d'aigua
Oli
Sal

ELABORACIÓ

Posem al foc una cassola amb un bon raig d'oli, que cobreixi bé el fons.
Salem el conill i el posem a la cassola fins que tingui un color ben dauradet, traiem els trossos i els
reservem. Mentre anem tallem les cebes en llunes no molt fines, pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes, no pelem els alls només el hi donem un cop per que s'obrin una mica.

En el mateix oli on hem fregit el conill posarem les verdures preparades i els alls,les salarem i les deixarem a foc mig/baix que vagin fent. Hi afegirem els grans de pebre, el llorer i el romaní.
quan la ceba estigui transparent hi afegirem una cullerada de pimenton vermell, remenarem bé hi en seguida hi afegirem el conill, i el vi blanc deixarem reduir uns minuts per que s'evapori l'alcohol i a continuació hi afegim el vinagre, tornem a deixar reduir uns minuts i afegirem l'aigua.

Ho deixem que vagi coent destapat i a foc baix uns 25/30 minuts, fins que el líquid hagi desaparegut i ens quedi un escabetx untuós i brillant.

Si el deixem reposar 24h. encara estarà més bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada