INGREDIENTS
270 gr. de farina normal
15 gr. de llevat fresc
75 gr. de llet tèbia
75 gr. d'aigua tèbia
1 cullerada sopera d'oli d'oliva suau
sal
sucre
anís
oli suau per pintar les coques
ELABORACIÓ
Barregem la llet i l'aigua tèbies i hi afegim el llevat, el desfem bé en el líquid i el deixem reposar.
Posem en un bol la farina, un polsim de sal barregem i afegim la cullerada
d'oli i la barreja de líquids amb llevat, barregem bé amb les mans i ho amassem
fins tenir una massa homogènia que no s'enganxi als dits, en fem una bola i la
deixem reposar dins el bol tapat amb un drap durant una hora o fins que doble
el seu volum.
Un cop hagi crescut la traiem del bol i en fem porcions tant grans o vulguem
jo he fet porcions d'uns 60 gr. Posem una mica de farina sobre la taula i anem
estirant cada porció amb el corró, fins deixar-les ben finetes com de 2 o 3 mil·límetres.
i les anem posant sobre la safata de forn que haurem folrat amb paper. un cop
fetes totes les deixarem reposar uns 30 o 40 minuts.
Escalfarem el forn a 220º i just abans de posar-hi les coques les
pintarem amb una capa ben generosa d'oli i hi escamparem una bona quantitat de sucre.
Les posarem al forn uns 10 minuts o fins que estiguin dauradetes, vigileu-les
per que es cremen ràpid.
Enseguida que les traieu del forn poseu-hi unes gotes d'anís si ho podeu
fer amb un polvoritzador millor, l'anís fa que es caramel·litzi el sucre i li
doni el toc de vidre.
Fàcils de fer i mooolt bones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada