SALMÓ MARINAT

INGREDIENTS

1 troç maco de salmó fresc
600gr de sal gruixuda per cuinar al forn
200 gr. de sucre
Anet fresc o sec
Pebre negre mòlt
1/2 llimona (només la pell rallada
1 Tupper on hi càpiga bé el tros de salmó

ELABORACIÓ

Aquest és un plat de peix cru, per tant per evitar problemes, cal que congelm el salmó durant 24 hores, o bé el comprem congelat, un cop descongelat començarem amb la recepta.

En un bol barrejarem el sucre i la sal, i farem un llit de barreja dins el tupper.

Rentem el salmò i l'aixugarem bé amb paper de cuina. Posarem per sobre una bona capa d'anet, pebre i la pell de la llimona rallada, apretem bé per que s'hi quedi tot enganxat i posarem el salmò, amb la pell a la banda de baix, dins el tupper, el cubrirem per sobre i pels costats amb la barreja de sal restant, necessitaràs més o menys sal depenent de com sigui de gros el tall de salmò, tapem el tupper i ho deixarem a la nevera 24 h.

Passat aquest temps treiem el salmó i el rentem sota l'aixeta d'aigua per treure les restes de sal l'aixuguem i ja el podem tallar molt finet amb un ganivet ben esmolat, si no som gaire hàbils també el podem tallar a daus. El posarem a la safata de servir hi posarem un raig d'oli d'oliva per sobre i hi podem escampar uns pinyons o unes anous picadetes

Ho pots acompanyar d'una amanida variada, un cuscus o un arròs blanc

Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada