LEMON GIN CHEESCAKE

 


INGREDIENTS  (motlle de uns 28 cm.)
Per la base:
200 gr. Galetes tipo "digestive"
80 gr. Mantega

Per la crema:

250gr formatge mascarpone
400 ml de nata per muntar
6 fulles de gelatina neutra
2 llimones  (el suc + la pell rallada fina) 
100gr de sucre (a mi m'agrada amb sucre moreno)

 Per la cobertura:

1 llimona (només el suc)
25 ml d'aigua
50 ml de ginebra
50 gr de sucre blanc
2 fulles de gelatina

Opcional per decorar:
Llimona confitada
Fulles de menta


ELABORACIÓ
Traurem la mantega de la nevera una estona abans per que s'estovi.


Forrerem amb paper de forn la base d'un motllo desmuntable. Tallarem una tira del paper per forrar també les parets del motllo.

Triturarem bé les galetes, les posarem en un bol i amb les mans les barrejarem amb la mantega, ens ha de quedar com una mena de sorra,  ho abocarem al fons del motllo i ho repartirem per tota la base apretant amb els dits per que quedi una base llisa. Ho posarem a la nevera. 

En un bol net muntarem la nata i la deixarem a la nevera.
Ara, en un pot posarem el suc de les 2 llimones i la pell rallada, el sucre i el formatge, si volem donar-li un toc de menta, hi afegirem 4 o 3 fulles,  ho posarem a foc mig i remenarem fins que el formatge estigui ben desfet i tinguem una crema fina i sense grumolls. Apaguem el foc.
Posaren les fulles de gelatina a remull amb aigua freda uns minuts després les escorrem i les incorporem a la crema de formatge i ho remenem bé fins que estiguin dissoltes, retirem les fulles de menta en cas que les hàgim posat.
Agafem la nata que havíem muntat  i l'anem afegint a poc a poc a la crema de formatge, remenem amb cura fins que tot estigui ben integrat.

Traurem el motllo de la nevera, hi abocarem la crema a poc a poc, i ho tornarem a posar a la nevera durant unes 3 hores o fins que estigui quallat.

Per fer la cobertura, posarem a remull les fulles de gelatina. 
Posarem un pot al foc amb el suc de la llimona, l'aigua, la ginebra i el sucre, escalfar durant 2 o 3 minuts mentre ho remenem, apaguem el foc i afegim, les fulles de gelatina escorregudes, remenem be fins que estiguin completament dissoltes.
 Deixem refredar uns minuts.

Traurem el pastis de la nevera, ha d'estar ben quallat, i hi abocaren el suc de llimona que hem preparat, hi posarem la decoració que vulguem, i ho tornarem a posar a la nevera 2 o 3 hores més.

Un suau pastis molt refrescant ideal després d'un sopar amb bons amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada