200gr. de llard de porc de bona qualitat
200gr. de sucre
400gr. farina normal
Canyella en pols
Sucre glas
Opcional:
Anís, sèsam torrat
Deixar el llard una estona fora de la nevera per que estigui
textura pomada, aquest és un pas important.
En un bol gran posar el llard, la farina, el sucre i una
culleradeta de canyella, Amassar amb les mans una estona al principi costa molt
integrar-ho tot però finalment queda com una plastilina. Fer una bola i
deixar-la a la nevera una estona per que a massa agafi cos.
Escalfar el forn a 180. Estirem la massa amb un corró fins que tingui
un gruix aproximat de 0,5cm. tallar els mantecados amb un motllo. Si hi volem
posar una mica de sèsam per sobre ara és el moment.
Preparar una safata amb
paper de forn i anar-hi posant els mantecados una miqueta separats que no es
toquin entre ells. Els enfornarem uns 15/20 minuts No han de torrar-se només
agafar una mica de color.
Traurem la safata del forn, no els toquem de la safata per
que estan tous, en refredar-se ja es faran més consistents, hi posarem per sobre unes gotes d’anís, amb un
colador i escamparem per sobre sucre glas i la canyella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada