MANTECADOS

 

200gr. de llard de porc de bona qualitat

200gr. de sucre

400gr. farina normal

Canyella en pols

Sucre glas

Opcional:

Anís, sèsam torrat

 

ELABORACIÓ

Deixar el llard una estona fora de la nevera per que estigui textura pomada, aquest és un pas important.

En un bol gran posar el llard, la farina, el sucre i una culleradeta de canyella, Amassar amb les mans una estona al principi costa molt integrar-ho tot però finalment queda com una plastilina. Fer una bola i deixar-la a la nevera una estona per que a massa agafi cos.

Escalfar el forn a 180.  Estirem la massa amb un corró fins que tingui un gruix aproximat de 0,5cm. tallar els mantecados amb un motllo. Si hi volem posar una mica de sèsam per sobre ara és el moment.

 Preparar una safata amb paper de forn i anar-hi posant els mantecados una miqueta separats que no es toquin entre ells. Els enfornarem uns 15/20 minuts No han de torrar-se només agafar una mica de color.

Traurem la safata del forn, no els toquem de la safata per que estan tous, en refredar-se ja es faran més consistents,  hi posarem per sobre unes gotes d’anís, amb un colador i escamparem per sobre sucre glas i la canyella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada