Espai gastronòmic de Las Pacas, amb moltes receptes, trucs i consells de cuina i salut. Amb informació d'activitats varies, festes, cursos, trobades...
FRICANDÓ
INGREDIENTS (per 4/6 persones)
16 talls de llom (millor si és de 2 colors i tallat una mica gruixut)
2 cebes mitjanes
2 pastanagues
2 cullerades de salsa de tomàquet
3 carxofes
300 gr. de bolets variats
1 llauna petita de pèsols
1 fulla de llorer o millor un farcellet d'herbes (els venen fets)
1 branca de canyella
4 grans d'all
1 culleradeta de pebre vermell dolç
600 ml de brou
1/2 got de vi ranci
oli
sal
farina
Per la picada
1 all
unes branques de julivert
8 avellanes torrades
8 ametlles torrades
1 galeta tipus Maria
Sal
1/2 got de vi blanc
ELABORACIÓ
Tallem les cebes i les pastanagues a trossos petits, i ho posem a coure en una cassola amb un bon raig d'oli, hi afegirem els alls sense pelar, el llorer, la canyella i un polsim de sal, ho deixem coure a foc lent.
Mentre tant, enfarinem els talls de llom, traiem l'excés de farina i els anem fregim en una paella amb oli a foc alt, ha de ser un fregit ràpid només volta i volta per segellar la carn, no s'ha de coure del tot.
Anem fregint i reservant els talls.
Pelem bé les carxofes, traiem el tronc i les fulles més dures, també els hi tallem la part dura de les puntes. Un cop netes, les partim per la mitat i cada mitat en tres trossos. Fregim les carxofes en una paella, quan comencin a enrossir les traiem i les reservem. No cal que estiguin cuites del tot s'acabaran de coure després a la cassola
Quan la ceba estigui transparent i les pastanagues tovetes hi afegirem una culleradeta de pebre vermell remenem bé i enseguida hi afegim la salsa de tomàquet, deixem 2 minuts, afegim el vi ranci i deixem evaporar un parell de minuts.
Incorporem a la cassola els trossos de llom, i les carxofes, cobrim amb el brou i deixem a foc baix que vagi fent xup-xup.
Prepararem el bolets, si son frescos el netejarem i els reservarem si son de pot el posarem en un colador
Preparem la picada posant al morter tots els ingredients, menys el vi. Ho aixafarem tot fins tenir una pasta, quan estigui tot ben aixafat ho desfarem amb el vi.
Quan la cassola s'hagi begut la meitat del brou, afegirem els bolets hi ho deixarem uns 10 minuts més, després hi afegirem la picada i deixarem fer a poc a poc vigilant que no s'enganxi, ho deixarem uns 10 o 15 minuts més i... llest !
Millor si ho feu d'un dia per l'altre estarà molt més bo
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada