Aquesta recepta la vaig aprendre en un curs de cuina de l'Ateneu Santcugatenc i em va agradar tant que la vaig tunejant cada cop que la faig per que a casa els encanta.
INGREDIENTS
INGREDIENTS
250 gr. de xocolata en gotes per
fondre
200 gr. de fruits secs variats
sense sal
70 gr. d’aigua
30 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella
Aquest son el ingredients bàsics
a a partir d’aquí pots adaptar-la al teu gust afegint d’altres ingredients
(trossets de fruita confitada,
kikos, especies com el cardamom,
vainilla, gingebre...)
ELABORACIÓ
Esmicolarem una mica els fruits
secs passant un corró d’amassar per sobre o picant-los amb el ganivet, però mai amb la picadora.
En una safata posarem paper de
forn i a sobre els picat de fruits secs, posarem la safata a la part mitja del
forn i encendrem el grill, uns dos
minuts, ho remenarem hi ho posarem 2
minuts més. Atenció per que es crema amb molta facilitat per tant caldrà
vigilar-ho .
Quan ho traiem del forn és el
moment d’incorporar-hi les espècies i la
fruita confitada ben picadeta (en cas de que n’hi posem) ho reservem.
En un caçó posem l’aigua i el
sucre i ho posarem a bullir a foc baix que redueixi una mica per fer un almívar
lleuger, triga uns 8 minuts. Quan estigui
ho abocarem a la safata amb els fruits secs, ho barregem bé que
s’impregnin tots els trossets i ho tornarem a posar al forn uns 3 minuts,
remenarem bé hi ho deixarem uns 3 minuts mes, és important anar-ho remenant
sovint.
Ho traurem del forn i ho deixem
refredar a la mateixa safata.
Mestres tant posarem la xocolata
en un bol hi la posarem al microones 1 minuts, remenarem bé i la tornarem a
posar 30 segons, remenarem bé i repetirem l’operació en tandes de 30 segons
fins que en quedi la xocolata ben desfeta.
Els fruits secs, ja estaran freds
i ens hauran quedat una mica “garrapiñats” els remenarem bé, per que quedin
sueltos
I els afegirem a la xocolata, amb
una cullera anirem barrejant tot una estona fins que quedi tot cobert amb la
xocolata. Amb una cullera farem muntanyetes que anirem posant a sobre d'un paper de
forn, les deixarem refredar i... a gaudir d’aquesta delícia rocosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada