ROQUES DE XOCOLATA


Aquesta recepta la vaig aprendre en un curs de cuina de l'Ateneu Santcugatenc i em va agradar tant que la vaig tunejant cada cop que la faig per que a casa els encanta.

INGREDIENTS
250 gr. de xocolata en gotes per fondre
200 gr. de fruits secs variats sense sal
70 gr. d’aigua
30 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella
Aquest son el ingredients bàsics a a partir d’aquí pots adaptar-la al teu gust afegint d’altres ingredients
(trossets de fruita confitada, kikos, especies com el cardamom,  vainilla, gingebre...)

ELABORACIÓ

Esmicolarem una mica els fruits secs passant un corró d’amassar per sobre o picant-los amb el ganivet, però mai amb la picadora.

En una safata posarem paper de forn i a sobre els picat de fruits secs, posarem la safata a la part mitja del forn i encendrem el grill,  uns dos minuts,  ho remenarem hi ho posarem 2 minuts més. Atenció per que es crema amb molta facilitat per tant caldrà vigilar-ho .
Quan ho traiem del forn és el moment d’incorporar-hi les espècies i  la fruita confitada ben picadeta (en cas de que n’hi posem) ho reservem.

En un caçó posem l’aigua i el sucre i ho posarem a bullir a foc baix que redueixi una mica per fer un almívar lleuger, triga uns 8 minuts. Quan estigui  ho abocarem a la safata amb els fruits secs, ho barregem bé que s’impregnin tots els trossets i ho tornarem a posar al forn uns 3 minuts, remenarem bé hi ho deixarem uns 3 minuts mes, és important anar-ho remenant sovint.
Ho traurem del forn i ho deixem refredar a la mateixa safata.

Mestres tant posarem la xocolata en un bol hi la posarem al microones 1 minuts, remenarem bé i la tornarem a posar 30 segons, remenarem bé i repetirem l’operació en tandes de 30 segons fins que en quedi la xocolata ben desfeta.
Els fruits secs,  ja estaran freds i ens hauran quedat una mica “garrapiñats” els remenarem bé, per que quedin sueltos
I els afegirem a la xocolata, amb una cullera anirem barrejant tot una estona fins que quedi tot cobert amb la xocolata. Amb una cullera farem muntanyetes que anirem posant a sobre d'un paper de forn,  les deixarem refredar i... a gaudir d’aquesta delícia rocosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada