TARTA DE PASTA FILO I CREMA



Aquesta és una recepta que ens ha passat l'Emma en la seva primera col·laboració al blog i que vist la pinta que té el plat, esperem que no sigui la última! 

INGREDIENTS
10 fulles de pasta Filo
70gr. de mantega
400 ml. de llet
4 ous
175gr. de sucre
1 branqueta de canyella
2 trossos de pell de llimona
1/ 2 culleradeta d’extracte de vainilla
Sucre glas

ELABORACIÓ

Prepararem un motllo untant-lo per tot arreu amb una bona capa de mantega.
En un caçó posarem a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona, quan arrenqui el bull apagaren el foc i ho deixarem infusionar .  Mentre tant  fondrem al microones  la resta de la mantega.
Escalfarem el forn a 180 graus
Agafarem els  fulls de pasta filo d'un en un, l’estendrem sobre la taula de treball i el pintarem amb  la mantega fosa, l'arrugarem com si fos un paper i el posarem dins el motllo, continuarem pintant amb mantega un a un,  els fulls de pasta filo, els arrugarem com un paper i els anirem col·locant al motllo com si fèssim una ensaïmada, fins tenir el motllo ple, no cal que quedin massa ben posats, així tindrà un aspecte més rústic. Un cop tinguem el motlle ple,  hi posarem per sobre una mica de sucre glas
i ho posarem al forn  a 180 graus durant uns 20 minuts.

Batrem amb unes varilles els 4 ous, els 175gr. de sucre i la vainilla, colarem la llet que hem bullit abans i que estarà tèbia i la abocarem poc a poc sobre els ous mentre ho anem barrejant.

Traurem el motllo del  forn, abocarem per sobre la barreja dels ous que hem preparat,  mourem el motllo per que quedi ben repartida la barreja i ho tornarem a posar al forn uns 20 minuts més,  abans de servir hi posarem per sobre sucre glas per decorar i ... ja ens podem llepar els dits!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada