Aquesta és una recepta que ens ha passat l'Emma en la seva primera col·laboració al blog i que vist la pinta que té el plat, esperem que no sigui la última!
INGREDIENTS
10 fulles de
pasta Filo
70gr. de
mantega
400 ml. de
llet
4 ous
175gr. de
sucre
1 branqueta
de canyella
2 trossos de
pell de llimona
1/ 2
culleradeta d’extracte de vainilla
Sucre glas
ELABORACIÓ
Prepararem un
motllo untant-lo per tot arreu amb una bona capa de mantega.
En un caçó
posarem a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona, quan arrenqui el
bull apagaren el foc i ho deixarem infusionar . Mentre tant fondrem al microones la resta de la mantega.
Escalfarem
el forn a 180 graus
Agafarem els fulls de pasta filo d'un en un, l’estendrem sobre la taula
de treball i el pintarem amb la mantega fosa, l'arrugarem com si fos un paper i el posarem dins el motllo, continuarem pintant
amb mantega un a un, els fulls de pasta
filo, els arrugarem com un paper i els anirem col·locant
al motllo com si fèssim una ensaïmada, fins tenir el motllo ple, no cal
que quedin massa ben posats, així tindrà un aspecte més rústic. Un cop tinguem
el motlle ple, hi posarem per sobre una
mica de sucre glas
i ho posarem
al forn a 180 graus durant uns 20 minuts.
Batrem amb
unes varilles els 4 ous, els 175gr. de
sucre i la vainilla, colarem la llet que hem bullit abans i que estarà tèbia i
la abocarem poc a poc sobre els ous mentre ho anem barrejant.
Traurem el
motllo del forn, abocarem per sobre la barreja dels ous que hem preparat,
mourem el motllo per que quedi ben
repartida la barreja i ho tornarem a posar al forn uns 20 minuts més, abans de servir hi posarem per sobre sucre
glas per decorar i ... ja ens podem llepar els dits!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada