MOUSSE DE CREMA CATALANA



INGREDIENTS
Per un motlle de 20cm. de  aprox.

125 gr. de galetes tipus Napolitanes (si no en teniu també serveixen les galetes Maria)
70 gr. de mantega sense sal
500 ml. de llet
3 rovells d’ou
120 gr. de sucre
2 trossos de pell de llimona
1 branca de canyella
30gr. de Maizena
250 ml. de nata per muntar  (o 250gr. de nata muntada sense sucre)
5 fulles de gelatina neutra sense gust

ELABORACIÓ


Començarem a preparar la crema catalana, en un cassó posarem a escalfar 450ml. de llet, ( els  50ml. restants els guardarem per després) al cassó hi afegirem  les peles de la llimona, només la part groga, i la meitat del sucre. Quan la llet comenci a bullir apagarem el foc, ho remenarem i ho deixarem reposar tapat  uns 15 minuts.

En un bol batrem la resta del sucre amb la Maizena  i els rovells d’ou fins que tinguem una barreja homogènia.

Traurem la canyella i les peles de la llimona de la infusió i anirem abocant la llet a poc a poc sobre la barreja dels ous i sucre, anem remenant  amb energia  per que no es facin grumolls,
Posarem el cassó amb a questa barreja al foc baix i anirem remenant  fins que s’hagi espessit i tingui una textura de natilles. Colarem la barreja i la deixarem refredar.

Prepararem la base del pastis triturant les galetes  fins que tinguin una textura de pa rallat,
hi afegirem la mantega fosa i ho barrejarem bé.
Folrarem amb paper de forn la base d’un motllo desmontable  i cobrirem la base amb la barreja de galetes, apretant  una mica  per que quedi compacte i el  guardarem  a la nevera.

En un recipient, posarem les fulles de la gelatina a remull amb aigua freda  durant 5  minuts
Escalfarem el 50ml. de llet que teníem reservada i hi dissoldrem la gelatina ben escorreguda
Barrejarem aquesta llet amb la crema catalana que hem fet , remenant suaument.
A continuació hi anirem posant  a poc a poc la nata muntada i l’anirem integrant  amb moviments suaus de baix cap a dalt.

Avocarem tota la barreja al motllo que hem preparat i ho deixarem refredar  un mínim de 5 o 6 hores.

Un cop ben fred ho desemmotllem i ho posem a la safata de servir.

Opcions de decorat:
1-      Cobrir la superfície amb sucre que cremar-lo amb un cremador de sucre o un  soplet
2-      Cobrir la superfície amb xocolata en pols
3-      Fer sucre cremat i repartir-ne uns trossets  per sobre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada