INGREDIENTS
Per un
motlle de 20cm. de aprox.
125 gr. de
galetes tipus Napolitanes (si no en teniu també serveixen les galetes Maria)
70 gr. de mantega
sense sal
500 ml. de
llet
3 rovells d’ou
120 gr. de
sucre
2 trossos de
pell de llimona
1 branca de
canyella
30gr. de
Maizena
250 ml. de
nata per muntar (o 250gr. de nata
muntada sense sucre)
5 fulles de
gelatina neutra sense gust
Començarem a
preparar la crema catalana, en un cassó posarem a escalfar 450ml. de llet, (
els 50ml. restants els guardarem per
després) al cassó hi afegirem les peles
de la llimona, només la part groga, i la meitat del sucre. Quan la llet comenci
a bullir apagarem el foc, ho remenarem i ho deixarem reposar tapat uns 15 minuts.
En un bol batrem
la resta del sucre amb la Maizena i els
rovells d’ou fins que tinguem una barreja homogènia.
Traurem la
canyella i les peles de la llimona de la infusió i anirem abocant la llet a poc
a poc sobre la barreja dels ous i sucre, anem remenant amb energia
per que no es facin grumolls,
Posarem el
cassó amb a questa barreja al foc baix i anirem remenant fins que s’hagi espessit i tingui una textura
de natilles. Colarem la barreja i la deixarem refredar.
Prepararem
la base del pastis triturant les galetes
fins que tinguin una textura de pa rallat,
hi afegirem
la mantega fosa i ho barrejarem bé.
Folrarem amb
paper de forn la base d’un motllo desmontable i cobrirem la base amb la barreja de galetes,
apretant una mica per que quedi compacte i el guardarem a la nevera.
En un
recipient, posarem les fulles de la gelatina a remull amb aigua freda durant 5
minuts
Escalfarem
el 50ml. de llet que teníem reservada i hi dissoldrem la gelatina ben
escorreguda
Barrejarem
aquesta llet amb la crema catalana que hem fet , remenant suaument.
A
continuació hi anirem posant a poc a poc
la nata muntada i l’anirem integrant amb
moviments suaus de baix cap a dalt.
Avocarem
tota la barreja al motllo que hem preparat i ho deixarem refredar un mínim de 5 o 6 hores.
Un cop ben
fred ho desemmotllem i ho posem a la safata de servir.
Opcions de
decorat:
1-
Cobrir la superfície amb sucre que cremar-lo amb
un cremador de sucre o un soplet
2-
Cobrir la superfície amb xocolata en pols
3-
Fer sucre cremat i repartir-ne uns trossets per sobre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada