Ingredients
Un troç de llom d'aprox. 1kg.
2kg. de sal especial per forn
Herbes provençals
Pebre mòlt
Canyella en pols
Oli
1 safata Tomàquets Cherry
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º.
Amb les mans escampen una mica d'oli per tota la peça de llom, fem un barreja amb força quantitat d'herbes, pebre i canyella i arrebossem amb aquesta barreja tot el tros de llom.
Posem tota la sal en un bol, hi afegim 4 o 5 cullerades d'aigua hi ho barregem, és només per que la sal quedi una mica humida.
En una safata de forn fem un llit d'aprox. 1/2 cm. de gruix amb la sal, hi posem a sobre el llom,
i anem cobrint tota la peça de llom amb la sal, anem pressionant amb les mans per tal que quedi ben compactada.
Ho posem al forn durant aprox. 30 minuts.
La dificultat d'aquesta recepta és trobar el punt de cocció que varia segons cada forn, el tipus i mida de la carn, etc. Normalment calcularem uns 30 minuts per 1kg. de carn i a partir d'aquí hi afegirem per cada kg de més de 5 a 10 minuts.
Ho treiem del forn deixem refredar 5 minuts. Trenquem la crosta de sal que haurà quedat dura i traurem la carn. Amb paper de cuina, netejarem el llom de la sal que hi hagi quedat enganxada, tallarem el llom a llesques fines. Per decorar posarem uns tomàquets cherry que saltejarem sencers a la paella amb una mica d'oli i orenga.
Per arrodonir el plat ho acompanyarem amb una salsa de poma (veure recepta )
Aquest plat el podem menjar fred o calent
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada