CALAMARS FARCITS


INGREDIENTS
8 calamars mitjans
300 gr. carn picada de porc
300 gr. carn picada de vedella
3 cebes mitjanes
3 tomàquets vermells mitjans
1 ou dur
8 olives verdes sense pinyol 
6 ametlles
Un grapat de pinyons
1 gra d'all
Julivert
Vi blanc
250 ml. de brou o aigua
Oli
Farina
Sal i pebre
Escuradents

ELABORACIÓ


Netegem bé els calamars en reservem el cos i piquem petit les potes i les aletes.
En una paella fregim els dos tipus de carn, ho anem aixafant amb una forquilla per que la carn quedi ben desfeta, després hi afegim les aletes i potes de calamar picades, afegim un rajolí de vi, salpebrem i deixem coure fins que s'hagi evaporat el vi, apaguem el foc.
Piquem l'ou dur i les olives verdes i ho afegim a la carn. Reservem.

Rallem les cebes i els tomàquets, posem una cassola al foc i fem un sofregit. Reservem
Agafem els calamars i els omplim amb el farcit de carn, cal omplir-los màxim fins a 3/4 parts, tancar els calamars amb un escuradents.

Posem al foc una paella amb oli. Enfarinem els calamars farcits ( per que no esquitxin) i els fregim només volta i volta i anem posant els calamars a la cassola del sofregit.

Posem la cassola al foc, hi afegim un bon raig de vi i quan s'evapori afegim el brou, deixem coure a foc lent i sense tapar durant uns 30 minuts. Mentre fem una picada amb l'all, les ametlles, els pinyons i el julivert, la desfem amb una mica del suc de la cassola i l'hi afegim, deixem coure uns 5 minuts més.

I...que vagi de gust!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada