Actualment, a les llars està més
que comprovat que es malbarata gran quantitat de menjar, de vegades per que
comprem sense pensar i de vegades per que cuinem més del que necessitem,
especialment en dates assenyalades on el menjar és un dels protagonistes.
- - Intenta fer un menú mensual que sigui el més
equilibrat possible i penja’l a la porta de la nevera
(com el full de menú que donen als coles).
Això t’ajudarà, per una banda a no perdre el temps cada dia pensant què faré per
dinar/sopar, amb que ho pensis un cop a la setmana o al mes ni ha prou,
a
fer una llista de la compra més raonada que eviti compres compulsives, a fer un
menú més variat.
- - Aprofita les sobres del que hagis cuinat. Com es
poden aprofitar? La cuina a part de
paciència i amor vol imaginació.
Aquí teniu uns exemples:
Has fet carn o peix amb suc i t’ha sobrat molta salsa, posa-la en
un tupper i ja tens un bon fons per fer
un arròs o uns fideus.
Has fet brou de carn o peix, trinxa la carn o el peix fes una beixamel espessa
i ja tens unes meravelloses croquetes que un cop preparades les pots
congelar i quan vulguis només les hauràs de fregir o fer uns canelons
.
T’ha sobrat carn a la planxa o salsitxes
talla-ho a tires o rodanxes i et serveix de farcit per fer tacos o fajitas mexicanes, també ho pots picar tot
ben petit afegir salsa de tomàquet i
tens una boníssima salsa per acompanyar pasta, arròs o per farcir
patates.
Has fet massa verdura bullida, aprofita les
restes barreja tot tipus de verdures, talla-la a trossos més aviat petits i
barreja-ho amb un cus-cus i unes panses, o bé salteja un daus de beicon, i uns
pinyons
escampa-ho per sobre, posa-hi una mica de
formatge ratllat i gratina-ho uns minuts
Imaginació al poder!
-
Fes la llista de la compra (segons el que necessitis pel menú que ja tens fet )
Si agafes safates
grans que normalment el producte surt més bé de preu o aprofites ofertes de
data de caducitat pròxima o el que sigui congela sempre enseguida, allò del
...potser ho
cuino per demà o pel sopar de...NO! al
final acaba donant voltes per la nevera fins que es fa malbé.
Les safates grans obre-les reparteix en les
racions que necessitis i congela. El congelador, si ho fem bé, sempre és un gran aliat contra el
malbaratament.
Bé, un altre dia més truquis J
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada